Ημεριδα Νεότερες Θεραπευτικές Εξελίξεις στη Θεραπεία του Μελανώματος

melanoma featured

Ημεριδα Νεότερες Θεραπευτικές Εξελίξεις στη Θεραπεία του Μελανώματος

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στην επιστημονική ημερίδα «ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Επαγγελματιών Γενικών Χειρουργών Ελλάδας. Το μελάνωμα, όπως γνωρίζετε, είναι μία δερματική νόσος που ενδημεί σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια. Μία απ’ αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα μας. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον, η έρευνα σε όλα τα επίπεδα αυτής αποσκοπούν στο να επιμηκύνουν τη συνολική επιβίωση των ασθενών που πάσχουν από μελάνωμα με τελικό σκοπό κάποτε να βρούμε την τελική επιστημονική λύση και να τιθασεύσουμε αυτόν τον «μαινόμενο ταύρο» που αποτελεί την 1η αιτία θανάτου από καρκίνο του δέρματος αφού σήμερα 6 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ώρα από μελάνωμα.

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μελανώματος χαρακτήρισε εύστοχα το μελάνωμα ως «Δούρειο Ίππο». Σκοπός μας λοιπόν είναι να αφυπνίσουμε τον κοινωνικό ιστό, να ενημερώσουμε τις ομάδες υψηλού κινδύνου και γενικά τους συμπολίτες μας για τους τρόπους στους οποίους πρέπει να καταφύγουμε ώστε για άλλη μια φορά να εφαρμόσουμε τον αρχαίο κανόνα των προγόνων μας, το «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν». Σημαντικό ρόλο βέβαια στην πρόληψη διαδραματίζει η Δερματολογία χάρη στην οποία μπορούμε να διαγνώσουμε το μελάνωμα σε αρχικά στάδια και να το θεραπεύσουμε σε ποσοστά πολύ υψηλά.

Στην επιστημονική αυτή ημερίδα οι ομιλητές οι οποίοι είναι προσκεκλημένοι είναι εξειδικευμένοι τόσο στο πεδίο της Δερματολογίας, της Χειρουργικής όσο και στης Ογκολογίας. Ειδικότερα στον τομέα ης Ογκολογίας φαίνεται ότι κάτι καινούριο ανατέλλει, αφού η εφαρμογή της ανοσοθεραπείας στα πρώτα αποτελέσματα της ήταν πολύ προσοδοφόρα.

Αναμένουμε την ενεργό και θερμή συμμετοχή σας στη συγκεκριμένη επιστημονική ημερίδα τελικός σκοπός της οποίας είναι: η έγκαιρη και σωστή διάγνωση του μελανώματος σε συνδυασμό με το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα και την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,

Οι Πρόεδροι

Κοσμίδης Χριστόφορος
Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ.
Γ’ Χειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ»
Υπεύθυνος Ιατρείου Μελανώματος
Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ»

Μπάκα Σοφία
MD, MSc, PhD
Consultant in Medical Ongology,
Ιατρικό Διαβακανικό Κέντρο
Θεσσαλονίκης

Η Ημερίδα θα μοριοδοτηθεί με 8 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

αφίσα, Ημεριδα Νεότερες Θεραπευτικές Εξελίξεις στη Θεραπεία του Μελανώματος
Event Details
  • Start Date
    16 Nov 2019 08:00
  • End Date
    16 Nov 2019 21:00
  • Location
  • Address
    Aristotle University Research Dissemination Center (KEDEA)
  • Organizer
    Organizer
    Επαγγελματική Ένωση Γενικών Χειρουργών Ελλάδος
Map