«Ταξίδι στον κόσμο των ΤΚΙ» – Συνέντευξη με τον Dr Χρήστο Εμμανουηλίδη

Ταξίδι στον κόσμο των ΤΚΙ

Στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ταξίδι στον κόσμο των ΤΚΙ- αναστολείς τυροσινικών κινασών στην ογκολογία», το πρώτο συνέδριο που εξετάζει συνολικά και πολυεπίπεδα τις εφαρμογές των φαρμάκων αυτών, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Παθολόγος-Ογκολόγος κ. Χρήστος Εμμανουηλίδης, μας παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέουσα συνέντευξη σχετικά με τη μοναδικότητα του συνεδρίου. Ταυτόχρονα δίνει κίνητρο στην επιστημονική κοινότητα για να το παρακολουθήσει, ενώ μας δίνει μία μικρή γεύση από τα…”ΤΚΙ-games”, που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στις 11 & 12 Μαρτίου, στο Valis Resort, στην Αγριά Βόλου.

«Ταξίδι στον κόσμο των ΤΚΙ»… Πείτε μας λίγα λόγια για το θέμα του συνεδρίου, καθώς και το πρόγραμμα του διημέρου.

Οι ανατολείς των τυροσινικών κινασών είναι φάρμακα που δίνονται σε μορφή χαπιών ως αντίδοτα σε κάποιες πρωτείνες που είναι σημαντικές για τον πολλαπλασιαμό των καρκινικών κυττάρων. Αποτελούν τον κύριο όγκο των λεγόμενων στοχευτικών θεραπειών.  

Ταξίδι στον κόσμο των ΤΚΙ

Ποιο είναι το βασικό στοιχείο του συνεδρίου που το διαφοροποιεί από άλλα ογκολογικά συνέδρια;

Είναι το πρώτο συνέδριο που εξετάζει συνολικά και πολυεπίπεδα τις εφαρμογές των φαρμάκων αυτών που ολοένα πληθαίνουν και σε εξατομικευμένες περιπτώσεις παρέχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επειδή ο αριθμός τους αυξανεται ραγδαία σε σημείο που να δοκιμάζουν την αφομοιωτική ικανότητα των ογκολόγων, είναι μια καλή ευκαιρία να τα θυμηθούμε και να τα μελετήσουμε εστιασμένα.

Σε ποιους απευθύνεται και τι γνώσεις θα αποκομίσουν;

Κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε ογκολόγους, αλλά αιματολόγοι, πνευμονολόγοι, γαστρεντερολόγοι και άλλοι θεραπευτές που ενδιαφέρονται για τις πιο νέες ογκολογικές θεραπείες στο παρόν και στο μέλλον.

TKI

Στο συνέδριο περιλαμβάνεται μια συνεδρία με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που αφορούν τους ΤΚΙ το «ΤΚΙgames». Θέλετε να μας δώστε μία μικρή γεύση για αυτήν την πρωτότυπη διαδραστική δραστηριότητα;

Έχουμε προβλέψει 2 συνεδρίες κατά τις οποίες θα λάβει χώρα ένα είδος παιχνιδιού γνώσεων, με ανώνυμη συμμετοχή των παρόντων και με έπαθλο. Στην πραγματικότητα θα είναι ερωτήσεις που θα μας δώσουν την δυνατότητα να μιλήσουμε για κάποιες λεπτομέρειες και διαφοροποιήσεις αυτών των φαρμάκων, ώστε η γνώση να προσφερθεί με ευχάριστη μορφή. Ευχαριστώ τον συνάδελφο Νίκο Πισταλματζιάν που ενστερνίστηκε αυτήν την δράση και συμμετείχε ουσιαστικά στην δημιουργία. Ο Βίας ο Πριηνεύς είχε πει το περίφημο «Μη βία αλλά παίζων τους παίδας τρέφε», δηλαδή να μορφώνεις τους νέους παίζοντας.

Ποιο είναι το κίνητρο που δίνετε στους συναδέλφους σας, ώστε να το παρακολουθήσουν;

Το συνέδριο είναι πρωτότυπο, μεστό, συμμετέχει χορεία έξοχων συναδέλφων που θα είναι παρόντες. Επίσης λαμβάνει χώρα σε ευχάριστο παραθαλάσσιο περιβάλλον στην αρχή της άνοιξης. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να ξεφύγει κανείς από την ρουτίνα και τους διάφορους εγκλεισμούς και να ξαναβρεί αγαπητούς συναδέλφους. Η πρόσκληση είναι κυρίως για ενεργό συμμετοχή επιτόπου, αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής. Επίσης προβλέπεται μια έξοχη μουσική εκδήλωση με άριες γραμμένες σχετιζόμενες με το 1821 και 1922 (διακόσια και εκατό χρόνια αντίστοιχα).

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο:

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα του συνεδρίο εδώ, ενώ μπορείτε να κάνετε εύκολα από laptop ή κινητό την εγγραφή σας εδώ.